Szemfüleseknek kötelező!

Még fázósan húzunk kesztyűt, és meleg sálat csavarunk a nyakunk köré pedig a virághagymák mélyén és a rügyek belsejében már tavaszodik. A kevésbé zord napokon jólesik újra elidőzni a kertben és kissé alaposabban körülnézni.

Mi történt odakint, amíg csak bentről szemléltük, de nem
láthattuk a kert minden apró részletét? És mi történik éppen most, amikor újraindul a kerti élet? Hallhatjuk az olvadó hó csepegését az ereszen, melyet a napfényre előbújó madaraink dala igazi zenei remekművé egészít ki. De ne csak füleljünk!

Jó okunk van rá, hogy szemmel tartsuk a kibontakozó természetet, hisz van, amit minden évben csak egyszer és csak rövid ideig láthatunk.

Legyünk szemfülesek, mert a tavasz végével már nyoma sincs a szőnyegszerűen elterülő, február-márciusban élénksárga virágokkal nyíló téltemetőnek (Eranthis hyemalis). Szégyenlős, azaz geofita növény, így elvirágzás után minden része behúzódik a föld alá.

Kertészeti témákban partnerünk a Kertbarát Magazin

Ha nem akarod elszalasztani a téltemető virágzását, akkor ültess pár tövet cserépbe és tedd az ablakodba. Így biztosan tudni fogod mikor kell „temetni” a telet.

Related Posts

Jácint, a tavasz illata

Egy cserép jácint fantasztikus illatával igazi tavaszi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba....

Tovább

Hamarosan hóvirág!

Amikor a kis fehér hóvirágok előbújnak a hótakaró alól, mindenki...

Tovább

Férfi dolog

Megfőzi a kávét, kész a reggeli, ma is van tiszta...

Tovább